2020.01
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ÉTE 70 JUBILEUMI RENDEZVÉNY


A következőkben az ÉTE jubileumi rendezvény sajtó anyagát változtatás nélkül közöljük:


Egyesületünk ez évben ünnepli fennállásának 70. éves évfordulóját. A jubileumi programsorozat záró rendezvényére december 5.-én került sor a FUGA Budapesti Építészeti Központban. Ez alkalommal kerekasztal beszélgetésre hívtuk meg tagjainkat és minden érdeklődőt. Az ünnepség moderátora Tóth Balázs a Magyar Építőipar folyóirat főszerkesztője volt. Üdvözlő és megnyitó beszédet dr. Nagyunyomi-Sényi Gábor elnök mondott. A kerekasztal beszélgetésben részt vettek: Alföldi György DLA a BME Építészmérnöki Kar dékánja; Kassai Ferenc a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke; Koji László az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnöke; dr. Nagyunyomi Sényi-Gábor az ÉTE elnöke; Semmelweis Ferenc az ÉTE Elnökség Tanácsadó Testület tagja; Zábránszkyné Pap Klára az ÉTE Településrendezési Szakosztály elnöke.

A kerekasztal beszélgetésen az ÉTE 70 évének átfogó története, szakmai és társadalmi tevékenysége körvonalazódott. A jövő együttműködési lehetőségeiről is beszélgettek a jelenlévő társszervezetek képviselői.

A kerekasztal beszélgetést követően adtuk át az ÉTE díjakat.

Alpár Ignác Díj kitüntetésben részesült: Frey Lajos az Építéskivitelezési Szakosztály elnöke, Szulyovszky László az Építéstudományi és Projektmenedzser Szakosztály titkára, Töreky Balázs az Egészségügyi Szakosztály elnöke.

ÉTE Érdemérem kitüntetésben részesült: Szeghi Gábor az Egészségügyi Szakosztály elnökségi tagja, Kernné Nagy Erzsébet a Településrendezési Szakosztály küldötte.

ÉTE Díj kitüntetésben részesült: Jankovics István a MAPEI képviselője, Mihályi János az Építéskivitelezési Szakosztály elnökségi tagja.

 

Az ÉTE a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is meghirdette a Diploma Díj pályázatot. A VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. jóvoltából a Diploma Díjasok és a Különdíjban részesült pályázó pénzjutalomban is részesültek.

Diploma Díj kitüntetésben részesült: Kazi Zsolt, Pál-Szilágyi Regina,

Takács Zsanett

Különdíjban részesült: Nánai Szandra

Dicséretben részesült: Megyeri Zsófia Anna, Müller Anna, Sárosi Judit

A kerekasztal beszélgetésen bemutattuk az ÉTE 70. évkönyvet. A jubileumi kiadvány átfogóan bemutatja az ország építőiparának műszaki-gazdasági fejlődését, az Egyesület 1949-2019 közötti történeti visszatekintését, a szakosztályok, regionális szervezetek életét.

Az ünnepi megemlékezés pezsgős pohárköszöntővel, ünnepi torta elfogyasztásával és kötetlen baráti beszélgetéssel ért véget.