2019.05.17. 13:00

Magyar Urbanisztikai Társaság éves közgyűlése

A Magyar Urbanisztikai Társaság Elnöksége az Alapszabály 11.3. pontja alapján ÉVES KÖZGYŰLÉST tart
Részletek »

Felavatták Paksy Gábor emléktábláját - munkásságát a MUT elnöke is méltatta


A 2017 karácsonyán elhunyt Paksy Gábor emléktáblájának avatásra gyűltek össze a Lechner Tudásközpontban január 29-én 15 órakor a kiemelkedő vezető régi kollégái.
Paksy Gábor a VÁTI nyugalmazott vezérigazgatója volt, a Magyar Urbanisztikai Társaság örökös tiszteletbeli elnöke. Hosszú, súlyos betegséget követően 2017. december 24-én hunyt el. 

A Magyar Urbanisztikai Társaság nevében Salamin Géza elnök, szintén egykori VÁTI-s az emléktábla-avatáson elmondta: a szellemi műhelyként nyilvántartott VÁTI egyik legnagyobb érdeme volt, hogy képes volt generációkat és szakmákat összekapcsolni. Az Európai Unió felé mozduló országot ebben a közeledésben maximálisan segítette, a változó helyzethez rugalmasan alkalmazkodva mindig megtalálta az új szerepeket és lehetőségeket.

Érdemes elmondanunk, tette hozzá, hogy a VÁTI szakmai műhelyének energiái nem tűntek el, hanem tovább élnek, intézményes és kollegiális vonatkozásokban egyaránt. Ahogyan a Lechner Tudásközpont a VÁTI „hardverét” viszi tovább, úgy a Magyar Urbanisztikai Társaság a „szoftverét”, szakmai kultúra, a gondolkodás és az emberek közötti együttműködés lehetőségét. 

Az emléktábla-avatásról szóló teljes tudósítást a Lechner Tudásközpont oldalán olvashatják. 

(A fotó Kálnoki Kis Sándor gyűjtéséből való, aki maga is vezette a VÁTI-t, és aki az emléktábla állításának kezdeményezője volt.)