Keresés2018.11.16. MUT Tisztújító Közgyűlés
A Magyar Urbanisztikai Társaság tisztújító közgyűlést tart. // Időpont: november 16., 12:30. // Helyszín: MUT-székház, 1094 Budapest, Liliom u. 48.
2018.11.29. 17:00 Meghívó a Lechner TK vezetett sétájára
Az egykori dohánygyár rejtett zugai, különleges tervdokumentumok.

2018.12.04. 16:00 Megújult köztereink funkcióváltásával kapcsolatos tapasztalatok: az Erzsébet tér
A Magyar Urbanisztikai Társaság Környezetesztétikai Tagozata beszélgetés-sorozatot tervez Megújult köztereink funkcióváltásával kapcsolatos tapasztalatok témakörben, amelyre tisztelettel meghívja Önt. A következő téma: az Erzsébet tér és a Gödör területének megújítási folyamata.

2018.12.05. 14:00 Hild 50 - Egy díj, amely összeköt
Szeretettel hívjuk a Hild 50 – Egy díj, amely összeköt című kamarakonferenciára, amelyre 2018. december 5-én 14 órakor a Magyar Építőművészek Szövetsége székházában, a Kós Károly teremben (Budapest, VIII. kerület Ötpacsirta u. 2.) kerül sor.

Tisztújító közgyűlés, elnökjelölt, Dr. Salamin Géza


A Magyar Urbanisztikai Társaság november 16-án tisztújító közgyűlést tart. A közgyűlés napjáig bemutatjuk a jelölteket.
Eddig Szabó Alexandra (ellenőrző és számvizsgáló bizottság) és Dr. Szabó Mátyás (elnökség) bemuatkozóját olvashatták, most pedig Dr. Salamin Géza elnökjelölt tisztelt meg bennünket írásával.


Terület- és településfejlesztő geográfusként végeztem az ELTÉ-n 2000-ben, amit a Szegedi Tudományegyetemen rövidesen közgazdasági diplomával egészítettem ki. 2018-ban szereztem PhD fokozatot a területi és várostervezés európai országokban zajló átalakulásának vizsgálatából a Szent István Egyetemen. Négy gyermekes családapa vagyok.

Pályámat a BME-n kezdtem, majd kilenc évig a Vátiban folytattam, ahol először tervező-elemzőként majd az országos területfejlesztési koncepcióért (OTK), később az urbanisztikáért és nemzetközi kapcsolatokért, majd a Magyar EU elnökség területfejlesztési és várospolitikai feladataiért felelős irodavezetőként dolgoztam. Ebből az időszakból az OTK és a nemzetközi feladatok mellett az országos településhálózatfejlesztési koncepció előkészítését, a települési tervezés gyakorlatára irányuló kutatásokat, a hazai tervezési rendszer reformjának megalapozását érdemes kiemelni, valamint a határon tányúló térségi fejlesztési programok tervezését. 2011-2014 között a Nemzetgazdasági Minisztériumban területfejlesztési tervezési főosztályvezetőként feleltem a 2014-2020-as programidőszakra való terület- és városfejlesztési stratégiák és programok előkészítéséért (OFTK, TOP, VEKOP). Számos urbanisztikai és területfejlesztési nemzetközi program (ESPON, EUKN, URBACT) hazai koordinációs feladatait, ill. képviseletét láttam el. 2014-től pályámat a Magyar Nemzeti Bankban folytattam gazdaságstratégiai és regionális elemzési területen, ahol jelenleg is osztályvezető vagyok. 2001 óta veszek részt egyetemi oktatásban és 2016 óta vagyok a Budapesti Corvinus Egyetem mesteroktatója, jelenleg igazgatóhelyettese a Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézetben, ahol urbanisztikát, területi, közösségi és stratégiai tervezést, valamint különböző területfejlesztési tárgyakat tanítok.

2004 óta vagyok a MUT lelkes, aktív tagja. 2012 és 2015 között a társaság alelnöke voltam. A MUT-ot 2013 óta aktívan képviselem a European Council of Spatial Planners európai ernyőszervezetben. Kezdeményezésemre eddig két nemzetközi MUT konferenciára került sor (CITY-GLOBE 2015-ben, 1st Central and Eastern European Planning Conference 2018-ban).

Képességeimet, tapasztalataimat és tudásomat szívesen ajánlom fel a következő három évre egy olyan megújuló és nyitott MUT építéséhez, amely:

  • a városokkal, térségekkel, térbeli fejlődéssel 21. századi perspektívában, e kor nyelvén foglalkozik,

  • amely interdiszciplinárisan sok szakterület és szakma együttműködését testesíti meg (összhangban a Társaság 1966-os alapításával, amikor 11 szakma képviselői hozták létre a szervezetet),

  • amely nemcsak követi a tervezés nemzetközi gyakorlatát és trendjeit, hanem be is kapcsolódik ennek európai diskurzusába,

  • összeköti a városokkal, térségekkel, tervezéssel-fejlesztéssel foglalkozó szakmai szereplőket, közegeket,

  • vonzó a fiatalok számára, de büszke a szenior generáció teljesítményére és őrzi-gondozza szakmai közösségét.

Örömmel vállalom egy új generációs Magyar Urbanisztikai Társaság megteremtésének vezetését, ha a tagság támogatja az vezetőség fiatalítását és olyan jelöltek bevonását az elnökségébe, akik új szemléletet és új szakmai kapcsolatrendszert tudnak behozni a Társaságba. Megítélésem szerint mindkettő nélkülözhetetlen egy pozitív jövőhöz.

 


Hozzászólások:
Oldalanként
A hozzászólás csak adminisztrátori jóváhagyás után jelenik meg!
Név:
Email-cím:
Hozzászólás: