2019.02.20. 14:00

Cityregion Governance and Suburbanization - Konferencia Roger Keil professzorral

2019. február 20-án a kanadai York Egyetem (Toronto) széles körben elismert professzora, Roger Keil érkezik Magyarországra, hogy a szuburbanizáció hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatási eredményeiről beszámoljon egy előadás, majd az azt követő workshop keretén belül.
Részletek »
2019.02.26. 13:30

MUT Megyei tervezés műhelymunka

A MUT február 26-án, kedden délután 14 órai kezdettel műhelymunkát hirdet a megyei területrendezési tervekről.
Részletek »
2019.03.07.

Safecity nemzetközi konferencia - A tudatos tér és környezetalakítás szerepe a bűnmegelőzésben

A konferencia két részben tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés megközelítéseit és lehetőségeit. Az első napon rangos hazai és nemzetközi szakemberek előadásaiból nyernek tájékoztatást a résztvevők. Az előadások a biztonságos települések, a gyerekbarát városok és az egyetemi képzések és kutatások témakörök köré szerveződnek. A második napon interaktív, gyakorlatorientált workshopokon nyújtanak lehetőséget a szakmai témák és ismeretek elmélyítésére.
Részletek »

Megemlékezés Benyó Bertalanról


Benyó Bertalan (1937-2018) végakaratának megfelelően 2018.június 16-án 10:00 órakor ott is búcsút veszünk tőle, ahol a legeredményesebbnek érezte munkáját.
Megemlékezés

Benyó Bertalan
, aki közlekedéstervezőként egész életében a közlekedéshálózati centralizáció 
megfékezéséért dolgozott, élete egyik fő eredményének tekintette, hogy Dél-Budapestet az M0 déli
szakaszának megépítésével részlegesen sikerült függetleníteni a központ elszívó hatásától.

Végakaratának megfelelően 2018.június 16-án 10:00 órakor ott is búcsút veszünk tőle, ahol a legeredményesebbnek érezte munkáját:
a Növény utcai buszmegállóhoz közel, ahol pontosan 3 évvel ezelőtt több évi utánajárással sikerült megállítania a 6. főúton közlekedő helyközi buszjáratokat, amelyek addig megállás nélkül haladtak át Dél-Budán, ezzel lehetővég téve a dél felől beérkezőknek, hogy a belváros érintése nélkül érhessék el Nagytétényt és Budatétényt, illetve a 138. buszra történő átszállással Csepelt.

A találkozás helyszíne: Budapest, a Növény utca és a Naphal utca sarkánál (itt lehet parkolni).
Innen kis sétát teszünk a Hárosi-Duna part árnyas fái alatt, majd végakaratának megfelelően rövid szertartás keretében megemlékezünk halottunkról és méltatjuk munkásságát. Ezt követően tiszteletünket tesszük az általa oly sokat látogatott buszmegállóban, és a közeli Csutak sörözőben megiszunk emlékére egy pohár frissítőt.

Mindenkit szeretettel várunk az alkalomra, akik szerették és tisztelték.
A találkozóhely megközelíthető tömegközlekedéssel a 138. busz Növény utcai megállójából, vagy gépkocsival (GPS koordináták: 47.400377, 19.018140).

A szervezők elérhetősége: Benyó Márta 0630-620-1773