Magyar Ingatlanfejlesztési nívódíj pályázat 2018


A FIABCI Hungary és a Magyar Ingatlanszövetség az idén huszadik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A FIABCI a Dubaiban megrendezett 69. Közgyűlés díjátadóján  a XIX.  Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat pályaművei közül három pályázatot második díjban részesítette - részletek a cikk végén található sajtóanyagban.

A Párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszakmai Szövetség a FIABCI fő célja, hogy a szakmát elméletben és gyakorlatban is fejlessze, nemzetközi szinten mutassa be az ingatlanfejlesztési eredményeket és üzleti kapcsolatokhoz juttassa az ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó szakembereket.

A pályaművek fogadása szeptemberben és bírálata 2018. októberben fog megtörténni.
A FIABCI Magyar Tagozata 1997-ben rendezte meg először a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot azzal a céllal, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét, megismertesse a hazai szakmai és a szélesebb közönséggel a létrehozott fejlesztéseket és nem utolsósorban, hogy elősegítse a FIABCI World Prix d`Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton való részvételt. Ez utóbbi cél sikeres megvalósítása érdekében a Magyar Ingatlanfejlesztési Pályázat kiírása és lebonyolítása igazodik a nemzetközi pályázat kritériumaihoz és menetrendjéhez.  Az eddig lebonyolított 19 Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei sikeresen képviselték Magyarországot és 22 arany és 17 ezüstérmet szereztek nagy nemzetközi elismerést szerezve hazánknak.

A 2018. évi pályázatok fogadását a MAISz, a bírálati munkát magyar és a meghívott külföldi szakemberekből álló zsűri végzi.


A bírálók első, második és harmadik díjat fognak kiadni. 


Ha a FIABCI World Prix d’Excellence pályázat kategóriái közül bármelyikben legalább 3 pályázat érkezik, a zsűri az adott kategória legjobb pályaművét díjazza.


E mellett a pályázatot támogató szakmai szervezetek különdíjjait is elnyerhetik a pályázók.


A pályázat nyertesei jogosultak hazánkat képviselni a World Street Journal által támogatott FIABCI WORLD PRIX D`EXCELLENCE nemzetközi nívódíj pályázaton.


A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjra nevezett pályázatokat egy erre a célra készítendő kiadványban mutatja be a szakmai közönségnek a kiíró.  A kiadvány bemutatójára a díjátadó ünnepély keretében kerül sor, melyet a szervezők a jubileumi huszadik pályázathoz méltó keretek között kívánnak megrendezni.  


A pályázat lebonyolítását ismét a FIABCI Principal Members tagja, a Magyar Ingatlanszövetség (MAISz) vállalja magára.  


A pályázat eddigi története és az idei pályázattal kapcsolatos minden további tájékoztatás a www.maisz.hu honlapon megtalálható.


Budapest, 2018. április 25.


Gönczi László
a FIABCI HUNGARY elnöke
a XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat Bíráló Bizottságának elnöke
a FIABCI World Prix d’Excellence Awards Bíráló Bizottságának alelnöke


Kapcsolódó dokumentumok:
XX. Magyar ingatlanfejlesztési nívódíj pályázat
XX. Magyar ingatlanfejlesztési nívódíj nevezési lap
Sajtóanyag XIX. Prix d'Excellence