XVII. Ybl Miklós és a Magyar Építészek, Építőmesterek Ünnepe - az Ybl Egyesület rendezvénye 2018. április 7-én


Először 16 éve rendeztük meg az újdonságával lelkesen üdvözölt „Ybl szülinapot.” Az elmúlt 15 év alatt mindig bebizonyosodik, hogy jó hagyományt teremtettünk. Mindig örömmel jönnek ismét hívó szavunkra, nemcsak a szakma jeles képviselői, hanem érdeklődők Budáról - Pestről, vidékről - külföldről. A Mester szobra előtti főhajtás után köszöntjük a Mívesmestereket, az Ybl-díjjal kitüntetetteket „mívesmesteri” tudást megbecsülve, örökös tiszteletbeli tagjainkká avatva. A 2008-as Ybl díjasok már egyesületi tagjaink, hiszen 2008-ban már ünnepeltük őket.

Ez a nap semmiképpen nem hivatalos protokoll, egy szűk szakmai kör elkülönült eseménye, hanem egy szál virág az Ybl szoborhoz, minden „szakmai ártalom-gond” nélküli találkozás a soha, vagy rég nem látott kollegákkal, kellemes szombati séta a kézen fogott gyerekekkel, unokákkal, velük együtt enni a több emeletes, óriás születésnapi tortából, s pogácsára inni a barátokkal egy pohár bort - a Mester előtti főhajtás ürügyén.
2018. április 7. szombat, az Ybl szobornál: I. kerület, Apród utca
XVII. Ybl Miklós és a Magyar Építészek, Építőmesterek Ünnepe

11 óra: főhajtás a Mester szobránál. Köszöntőt mond GÓDOR CSABA vezérigazgató


Ybl díjas Mívesmesterek ünneplése:
Callmeyer László,  Gall Anthony John, Szabó Levente DLA, Vasáros Zsolt DLA, Zakariás Attila István a 2018. és a 1958. 1968. 1978. 1988. 1998. évek Ybl díjjal kitüntetett építészei

12 óra: „Seventeen Big Band” koncert - 5 emeletes születésnapi torta - vár a Bazár a Várbazár előtt

13 óraYbl Budai Kreatív Ház, Ybl Vízház, egykori Várkert Kioszk szakmai bemutatója - bemutatják: dr. Olách Mihály Zoltán vezető tervező építész és Somlai Tibor designer.


A díjtalan részvétel előzetes regisztrációhoz kötött > yblegyesulet@yblegyesulet.hu

A MÉK 1,5 kreditponttal minősíti a rendezvényt > www.yblegyesulet.hu/kreditpont

Minden érdeklődőt szeretettel vár az Ybl Egyesület!