2019.02.20. 14:00

Cityregion Governance and Suburbanization - Konferencia Roger Keil professzorral

2019. február 20-án a kanadai York Egyetem (Toronto) széles körben elismert professzora, Roger Keil érkezik Magyarországra, hogy a szuburbanizáció hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatási eredményeiről beszámoljon egy előadás, majd az azt követő workshop keretén belül.
Részletek »
2019.02.26. 13:30

MUT Megyei tervezés műhelymunka

A MUT február 26-án, kedden délután 14 órai kezdettel műhelymunkát hirdet a megyei területrendezési tervekről.
Részletek »
2019.03.07.

Safecity nemzetközi konferencia - A tudatos tér és környezetalakítás szerepe a bűnmegelőzésben

A konferencia két részben tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés megközelítéseit és lehetőségeit. Az első napon rangos hazai és nemzetközi szakemberek előadásaiból nyernek tájékoztatást a résztvevők. Az előadások a biztonságos települések, a gyerekbarát városok és az egyetemi képzések és kutatások témakörök köré szerveződnek. A második napon interaktív, gyakorlatorientált workshopokon nyújtanak lehetőséget a szakmai témák és ismeretek elmélyítésére.
Részletek »

A Magyar Urbanisztikai Társaság 50 éve - könyvbemutató a Fugában 2018. március 28-án 16:30-as kezdéssel


Bemutatja: Körmendy Imre, Aczél Gábor, Zábránszkyné Pap Klára.  Moderátor: Szkordilisz Flóra. 
Kamarai tagok 1 kreditpontot igényelhetnek (1000 Ft).

Minden egyesület és szakmai szervezet életében jelentős a betöltött 50. év és az évforduló alkalmat ad a visszatekintésre, az összegzésre. Különösen igaz ez olyan szervezetek esetében, amelyek radikális társadalmi változások próbatételeit élték túl és maradtak naprakészek. 
A rendszerváltásig a MUT a városok szövetségét is jelentette, éves konferenciáin, továbbképzésein számos települési vezető is bővíthette ismereteit – a szakma képviselőin túl. A „szakma” helyett pedig helyesebb a „szakmák” szót használni, ugyanis az alapítók 13 szakmát képviseltek és a Társaság éppen azzal a céllal jött létre, hogy a különböző szakmák együtt gondolkodását és az együttműködést segítse elő. Ezt a célt megvalósítandó a MUT az elmúlt 50 év alatt számtalan jelentős kezdeményezésnek, szakmai programnak volt a szervezője, így például a kezdetektől fogva szakembereket delegált a megyei értéktárba bekerült Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemre, és a mai napig folyamatosan közreműködik a program kialakításában.


A könyv kiadásával és az eddigi törekvések, eredmények közzétételével szeretnénk a jelen és a jövő kihívásaihoz is hozzájárulni. A kiadványt a területi csoportokról, a szakmai tagozatokról, az elmúlt évtizedek konferenciáiról, díjazott településeiről és személyeiről szóló áttekintések teszik teljessé. Helyet kap az Építéstudományi Egyesülettel közösen kiadott Városépítés című folyóirat, valamint az Urbanisztika című lap bemutatása is: ezek a kiadványok a szakemberek és a tudomány(ok) számára is értékes forrást képeznek.


Reméljük, hogy az 50 éves Magyar Urbanisztikai Társaság történetének és tevékenységének bemutatása a fiatal urbanista generációknak is értékes szakmai betekintést nyújt és megerősíti az urbanisztika iránti elköteleződésüket.

A facebook esemény oldala: itt.