Keresés


2018.05.31. 14:00 Hild-díj és Köztérmegújítási nívódíj beadási határideje
A MUT és ICOMOS által kiírt két fontos díj pályázatainak határideje 2018. május 31.

2018.06.01. 09:30 MUTK Városkommunikációs Nyári Egyetem
A MUTK Városkommunikációs Nyári Egyetemének 1. napja

A Magyar Urbanisztikai Társaság és a Csongrád Megyei Urbanisztikai Egyesület együttműködéséről


Az 50 évvel ezelőtt alakult országos szervezet, a MUT, és a 25 éves  Csongrád Megyei Urbanisztikai Egyesület együttműködése eseti jellegű, ill. alkalomszerű volt az elmúlt időszakban. Vezetői korrekt, kollegiális viszonyt ápoltak, és konkrét ügyekben segítették a társszervezet működését. A kettős tagság mindkét fél részéről elfogadott volt, többen éltek is vele.

 
Közelmúlt

 

Ésszerűségi, „hálózatfejlesztési” és kollegiális megfontolásokból a két szervezet vezetősége a szorosabb, gyakorlatiasabb és összehangoltabb együttműködésről döntött 2016-ban. A szakmai-társadalmi tevékenység hatásfokának emelését is célzó megállapodást december 9-én, Szegeden írta alá a két elnök, Körmendy Imre és Kiss Lajos. Az „okmány” legfontosabb elemei az alábbiak:

  • az 1. fejezet az együttműködés elvi alapját rögzíti, úgymint az autonómiát és egyenrangúságot, az érdekazonosságot, a tevékenységek komplementer jellegét, az etikusságot, és a kölcsönös segítségnyújtási szándékot.
  • a 2. fejezet a kooperáció gyakorlati tartalmát foglalja keretbe, – egyebek mellett az információ cserét és a kölcsönös „marketing” tevékenységet, a közös programok szervezését, valamint a kétirányú delegálás lehetőségeit.

 

A közeljövő

 

Az első, 2017. első felében közösen tervezett szakmai rendezvény Szegeden lesz május 25-én. A konferencia és kiállítás címe: „Szeged topográfiája a 20. században”, alcíme, „140 év változásai főépítész szemmel”.

 

További információk https://csmue.wordpress.com/

 

Kiss Lajos a Csongrád Megyei Urbanisztikai Egyesület elnöke

 

Szeged, 2017. február 


Kapcsolódó dokumentumok:
Együttműködési megállapodás
fénykép
 


Hozzászólások:
Oldalanként
A hozzászólás csak adminisztrátori jóváhagyás után jelenik meg!
Név:
Email-cím:
Hozzászólás: