2018.11.29. 17:00

Meghívó a Lechner TK vezetett sétájára

Az egykori dohánygyár rejtett zugai, különleges tervdokumentumok.
Részletek »
2018.12.04. 16:00

Megújult köztereink funkcióváltásával kapcsolatos tapasztalatok: az Erzsébet tér

A Magyar Urbanisztikai Társaság Környezetesztétikai Tagozata beszélgetés-sorozatot tervez Megújult köztereink funkcióváltásával kapcsolatos tapasztalatok témakörben, amelyre tisztelettel meghívja Önt. A következő téma: az Erzsébet tér és a Gödör területének megújítási folyamata.
Részletek »
2018.12.05. 14:00

Hild 50 - Egy díj, amely összeköt

Szeretettel hívjuk a Hild 50 – Egy díj, amely összeköt című kamarakonferenciára, amelyre 2018. december 5-én 14 órakor a Magyar Építőművészek Szövetsége székházában, a Kós Károly teremben (Budapest, VIII. kerület Ötpacsirta u. 2.) kerül sor.
Részletek »
Hozzászólások

URB:ICON - I. Nemzetközi városfejlesztési kiállítás és projektvásár


A HUNGEXPO Zrt. és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, mint társszervező új kiállítást indított útjára. Az URB:ICON Nemzetközi városfejlesztési kiállítás és projektvásár célja, hogy találkozási pontot biztosítson az önkormányzatoknak, befektetőknek, projektirodáknak, vállalkozásoknak.  Április 18-20. között, a CONSTRUMA kiállítás társaságában várja az URBICON kiállítás és szakmai programja a polgármestereket, az önkormányzatok vezető szakembereit és a kapcsolódó területek (befektetés, projektfinanszírozás, fejlesztés, megvalósítás) szakembereit.
A cél, hogy létrejöjjön egy olyan fórum Magyarországon, ahol az önkormányzatok fejlesztési elképzelései és az ehhez szükséges partnerek egymásra találhatnak: legyen szó befektetőről, tervezőirodáról vagy megvalósítóról. A város- és településfejlesztés több területe megjelenik a kiállításon: az infrastruktúra-fejlesztéstől, a közterületek eszközein át a parkfenntartásig.

A bejelentkezett kiállítóink között üdvözölhetjük önkormányzati oldalról például a Csepeli Önkormányzatot, mely már sikeresen megvalósított fejlesztési projektjét mutatja be, de részt vesz a kiállításon többek között Veszprém, Mór és Szentendre is. Vállalkozói oldalról a Tungsram Schréder közvilágítási projektje, a HungaroCAD és a Barabás Téglakő is megjelenik többek között a kiállításon.

 

A kiállítás nagyon erős szakmai támogatással szerveződik.

AZ URB:ICON fővédnöke és szakmai támogatója a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szintén jelen lesz kiállítóként.

Ajánló levelüket ide kattintva olvashatják.

 

A kiállítás szakmaiságát és programjait az URB:ICON szakmai tanácsának tagjai biztosítják: a társszervező Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, Magyar Ingatlanszövetség, Magyar Mérnök Kamara, Magyar Építőművészek Szövetsége, Magyar Téglás Szövetség. A program már összeállt, melyet ide kattintva megtekinthet.

 

Csak ízelítőül néhány ezek közül:

  • Polgármester Akadémia (szervező: TÖOSZ)
  • EU2020, JESSICA – Mi várható a településfejlesztés támogatásában?
    (Pódiumvita a NFM, NFÜ támogatásával)
  • Válságmenedzselés – Kitörési pontok - Bérlakásépítés (szervező: Magyar Ingatlan Tanács, ÉVOSZ, MUT, ÉMI, MÉÁSZ)
  • A befektetőszerzés ABC-je (HITA kerekasztal)

 

A konferenciákra IDE KATTINTVA regisztrálhat. A válasz e-mailt nyomtassa ki, így a vonalkódos meghívóval

INGYENESEN MEGTEKINTHETI A KIÁLLÍTÁST!

 

 

Bővebb információ a kiállításról, programokról, pályázatról: www.urbicon.hu

 

URB:ICON Team