2018.11.29. 17:00

Meghívó a Lechner TK vezetett sétájára

Az egykori dohánygyár rejtett zugai, különleges tervdokumentumok.
Részletek »
2018.12.04. 16:00

Megújult köztereink funkcióváltásával kapcsolatos tapasztalatok: az Erzsébet tér

A Magyar Urbanisztikai Társaság Környezetesztétikai Tagozata beszélgetés-sorozatot tervez Megújult köztereink funkcióváltásával kapcsolatos tapasztalatok témakörben, amelyre tisztelettel meghívja Önt. A következő téma: az Erzsébet tér és a Gödör területének megújítási folyamata.
Részletek »
2018.12.05. 14:00

Hild 50 - Egy díj, amely összeköt

Szeretettel hívjuk a Hild 50 – Egy díj, amely összeköt című kamarakonferenciára, amelyre 2018. december 5-én 14 órakor a Magyar Építőművészek Szövetsége székházában, a Kós Károly teremben (Budapest, VIII. kerület Ötpacsirta u. 2.) kerül sor.
Részletek »
Hozzászólások

Urb:Icon Hírlevél


A rendezvény fővédnökének, az NFÜ elnökének támogató levelével.


HÍRLEVÉL - 2012. január

A HUNGEXPO Zrt. és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, mint társszervező új kiállítást indított útjára. Az URB:ICON Nemzetközi városfejlesztési kiállítás és projektvásár célja, hogy lehetőséget biztosítson az önkormányzatoknak és a kapcsolódó vállalkozásoknak projektjeik bemutatására.

A cél, hogy létrejöjjön egy olyan fórum Magyarországon, ahol az önkormányzatok fejlesztési elképzelései és az ehhez szükséges partnerek egymásra találhatnak: legyen szó befektetőről,
tervezőirodáról vagy megvalósítóról. A város- és településfejlesztés minden területe megjeleníthető a kiállításon: az infrastruktúra-fejlesztéstől a parkfenntartáson át, a közterületek eszközeinek cseréjéig bármilyen projekt felvonultatható.

Már bejelentkezett kiállítóink között üdvözölhetjük önkormányzati oldalról például a Csepeli Önkormányzatot, mely már sikeresen megvalósított fejlesztési projektjét mutatja be.
Vállalkozói oldalról a Tungsram Schréder közvilágítási projektje, a HunagroCAD és a Barabás Téglakő is megjelenik többek között a kiállításon.
A kiállítás nagyon erős szakmai támogatással szerveződik.

AZ URB:ICON fővédnöke és szakmai támogatója a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Ajánló levelüket csatolva megtalálják.

A kiállítás szakmaiságát és programjait az URB:ICON szakmai tanácsának tagjai biztosítják: a társszervező Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, Magyar Ingatlanszövetség, Magyar Mérnök Kamara, Magyar
Építőművészek Szövetsége, Magyar Téglás Szövetség. Az előzetes program már összeállt, ennek tervezetét csatolva küldjük.

Csak ízelítőül néhány ezek közül:
· Polgármester Akadémia (szervező: TÖOSZ)
· EU2020, JESSICA - Mi várható a településfejlesztés támogatásában?
(Pódiumvita a NFM, NFÜ támogatásával)
· Bérlakás konferencia (szervező: Magyar Ingatlanszövetség, ÉVOSZ)
· Energetikai beruházások - önkormányzati projektismertető (szervező: MAISZ)
· A befektetőszerzés ABC-je (HITA kerekasztal)

Az URB:ICON kiállítás keretében hagyományteremtő szándékkal szeretnénk életre hívni egy Projektpályázatot, azon önkormányzati kiállítóink számára, akik bármilyen, a lakóközösségük életét pozitívan befolyásoló beruházást, projektet megvalósítottak. A szakmai
zsűri által legjobbnak ítélt pályázatot Nagydíjjal jutalmazzuk.

Az URB:ICON egy időben kerül megrendezésre a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítással, melynek kiállítói, az építőiparban használatos alternatív energiákat hasznosító termékeket, szolgáltatásokat bemutató ENEO betétkiállítása további vonzerőt jelent a potenciális látogatók számára.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, várjuk jelentkezését:
uricon@hungexpo.hu; tel: 263-6203

Bővebb információ a kiállításról, programokról, pályázatról: www.urbicon.hu
URB:ICON Team

Kapcsolódó dokumentumok:
Letölthető hírlevél (PDF)
Fővédnöki támogató levél (PDF)
Tervezett program (PDF)
Jelentkezési információk
Urb:Icon kiállítási projektpályázat