2019.01.24. 15:00

Smart megoldások Győr MJV Önkormányzatnál a fejlesztések és városüzemeltetés területén

A Magyar Urbanisztikai Társaság Győr-Moson-Sopron megyei csoportjának és az MTA KRTK RKI Nyugat-magyarországi Tudományos Osztály soron következő Smart City rendezvénysorozatának beszélgetéssel egybekötött előadása
Részletek »
2019.01.25. 15:00

VÁTI-találkozó

"A VÁTI nem munkahely volt, hanem életforma": a 2014-ben megszüntetett szellemi műhelyre emlékeznek.
Részletek »
2019.02.05. 16:00

A Környezetesztétikai Tagozat összejövetele: Sopron Várkerület revitalizációs folyamata

A Magyar Urbanisztikai Társaság Környezetesztétikai Tagozata beszélgetés-sorozatot szervez „Megújult köztereink funkcióváltásával kapcsolatos tapasztalatok” témakörben, amelyre tisztelettel meghívja Önt.
Részletek »
2019.02.12. 15:00

MUT Diplomadíj 2018 - Díjátadó Kamarakonferencia

A Magyar Urbanisztikai Társaság minden évben kiosztja diplomadíjait. Kamarakonferenciánkon az idei díjazottak munkáit mutatjuk be.
Részletek »
2019.02.15. 09:30

Konferencia a Hegyvidéken

A Magyar Urbanisztikai Társaság a kiemelkedő városfejlesztési tevékenységért járó Hild-díjat 2018-ban a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzatnak adományozta. Ennek kapcsán a Hegyvidéki Önkormányzat a Magyar Urbanisztikai Társasággal együttműködve hivatalos díjátadóval egybekötött konferenciát szervez.
Részletek »
2019.02.20.

Cityregion governance and suburbanization - nemzetközi szeminárium

A torontói Yorki Egyetem professzora, Robert Keil érkezik Magyarországra, hogy a szuburbanizáció hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatási eredményeiről beszámoljon egy előadás, majd az azt követő workshop keretén belül.
Részletek »
2019.02.26.

A településfejlesztés irányai - szakmai program

A MUT workshopot szervez a szakmabeliek részére a településfejlesztés új irányaival kapcsolatosan.
Részletek »
2019.03.02. 10:00

Ferencvárosi séta - A IX. kerület urbanista szemmel

Másfél-két órás barangolásra várjuk az érdeklődőket: a sétán mesélünk a kerület városfejlesztési koncepciójáról, a projektek tervezésének és kivitelezésének körülményeiről.
Részletek »

Urb:Icon Nemzetközi városfejlesztési kiállítás és projektvásár 2012


A HUNGEXPO Zrt. és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont, mint társszervező új kiállítást indít URB:ICON elnevezéssel. A Nemzetközi városfejlesztési kiállítás és projektvásár célja, hogy lehetőséget biztosítson az önkormányzatoknak és a kapcsolódó vállalkozásoknak projektjeik bemutatására. A már megvalósult vagy éppen befektetőre váró projekttervek felvonultatása egyaránt helyet kaphat a kiállításon.A cél az, hogy létrejöjjön egy olyan fórum Magyarországon, ahol az önkormányzatok fejlesztési elképzelései és az ehhez szükséges partnerek egymásra találhatnak: legyen szó befektetőről, tervezőirodáról vagy megvalósítóról. A város- és településfejlesztés minden területe megjeleníthető a kiállításon: az infrastruktúra-fejlesztéstől a parkfenntartáson át, a közterületek eszközeinek cseréjéig bármilyen projekt felvonultatható.

Kiknek ajánlott a kiállítás?
· Azon önkormányzatoknak, akik már megvalósították a fejlesztést, hisz a település fejlődési irányait bemutatva a továbblépéshez találhatnak partnereket a kiállításon.
· Azon önkormányzatoknak, akik most tervezik egy-egy fejlesztés megvalósítását, és befektetőket, alvállalkozókat keresnek.
· Azon cégeknek, projekt irodáknak, akik már rendszeres résztvevői a települések fejlesztésének, vagy annak részesei kívánnak lenni a jövőben.

A kiállítás látogatói célcsoportja: az önkormányzatok fejlesztési ügyekben illetékes munkatársai, a potenciális befektetők és mindazon résztvevők, akik a fejlesztési elképzelések megvalósításában közreműködhetnek.

Az URB:ICON egy időben kerül megrendezésre a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítással, mely tematikájában sok helyen kapcsolódik a településfejlesztéshez.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket a 1/263-6203-as telefonszámon, az urbicon@hungexpo.hu e-mail címen. A kiállításról bővebb információt a csatolt információs anyagban, illetve a www.hungexpo.hu/urbicon honlapon találhat.

Várjuk jelentkezését!

Kapcsolódó dokumentumok:
Jelentkezési lap
Letölthető felhívás
Kiállítási díjak és hasznos információk