2019.02.20. 14:00

Cityregion Governance and Suburbanization - Konferencia Roger Keil professzorral

2019. február 20-án a kanadai York Egyetem (Toronto) széles körben elismert professzora, Roger Keil érkezik Magyarországra, hogy a szuburbanizáció hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatási eredményeiről beszámoljon egy előadás, majd az azt követő workshop keretén belül.
Részletek »
2019.02.26. 13:30

MUT Megyei tervezés műhelymunka

A MUT február 26-án, kedden délután 14 órai kezdettel műhelymunkát hirdet a megyei területrendezési tervekről.
Részletek »
2019.03.07.

Safecity nemzetközi konferencia - A tudatos tér és környezetalakítás szerepe a bűnmegelőzésben

A konferencia két részben tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés megközelítéseit és lehetőségeit. Az első napon rangos hazai és nemzetközi szakemberek előadásaiból nyernek tájékoztatást a résztvevők. Az előadások a biztonságos települések, a gyerekbarát városok és az egyetemi képzések és kutatások témakörök köré szerveződnek. A második napon interaktív, gyakorlatorientált workshopokon nyújtanak lehetőséget a szakmai témák és ismeretek elmélyítésére.
Részletek »

Főoldal


Kedden rendeztük a Magyar Urbanisztika Hónapja második eseményét, a MUT Junior Kamarakonferenciát, amelyen kiosztottuk a Diplomadíjakat. A konferencián előadást tartott a Magyar Urbanisztikai Társaság két elnökségi tagja, Kőszeghy Lea és Csaba Ders, valamint az öt kategória díjazottjai. 


A Magyar Urbanisztikai Társaság, és annak százszázalékos tulajdonú cége, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont megújuló céljaival és programjával egyre több feladatot lát el a hazai várostervezésben. A két szervezet kommunikációja egyrészt szakmai érdeklődést, másrészt pedig a kommunikáció terén szerzett profizmust igényel.


Budapest Főváros XIII. kerületi Polgármesteri Hivatala főépítészi ügyintéző munkakör betöltésére keres munkatársat, teljes munkaidőre! A pályázat benyújtásának határideje: 2019. 02. 18. Részletes információk az alábbiakban olvashatók!


A 2017 karácsonyán elhunyt Paksy Gábor emléktáblájának avatásra gyűltek össze a Lechner Tudásközpontban január 29-én 15 órakor a kiemelkedő vezető régi kollégái.


A Magyar Urbanisztikai Társaság születésnapja február 4.: 1966-ban ezen a napon tartották a társaság alapító közgyűlését. Szeretnénk megünnepelni ezt a jeles napot, ezért februárt kineveztük a Magyar Urbanisztika Hónapjának.


Építészt keres az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége, teljes munkaidőben. A részletek a követség angol nyelvű leírásában olvashatók. 


  Következő