Keresés2018.11.16. MUT Tisztújító Közgyűlés
A Magyar Urbanisztikai Társaság 2018. november 16-án tisztújító közgyűlést tart.

Főoldal


Elhangzott az Országos Urbanisztikai Konferencián a budapesti Benczúr Házban, 2018. október 16-án.


A települési Hild-díjat a budapesti Hegyvidék önkormányzata, a Köztérmegújítási Nívódíjat a Hetedik Műterem Kft. nyerte el az Országos Urbanisztikai Konferencián. A délelőtti előadásokon Schneller Márton Domonkos bejelentette, hogy november 17-én, a "főváros születésnapján" tartja alakuló ülését a Budapesti Közfejlesztési Tanács. Kiderült az is, hogy a magyar város "máshogy okos": fontos, hogy településeink és régióink valós igényeiknek megfelelően alkalmazzák az okostervezéssel kapcsolatos projekteket. 


A Magyar Urbanisztikai Társaság Tisztújító Közgyűlést tart 2018. november 16-án 12:30 órakor a MUT Székházában (Budapest 1094, Liliom utca 48.), és erre a MUT minden tagját meghívjuk. 


A Kossuth tér átalakításának leglényegesebb mozzanatai öt éve zajlottak, ám a nemzet főtere és annak környezete folyamatosan alakul ma is. Hogy milyen a végeredmény, arról sok vita zajlott, zajlik – van aki szerint sikeres, mások fenntartásaikat hangoztatják. A tagozat ülésén a térről volt szó. 


A Magyar Urbanisztikai Társaság 2018. november 16-án tisztújító közgyűlést tart.

Ennek előkészítésére a MUT Elnöksége – az alapszabály rendelkezésének megfelelően a személyi javaslatok kialakítása érdekében- létrehozta a Jelölő Bizottságot, amelynek tagjai: Csaba Ders, Jambrik Imre, Salamin Géza és Schuchmann Péter.

A Jelölő Bizottság arra kéri a Társaság valamennyi tagját, hogyfigyelembe véve a MUT és mindenekelőtt a tisztségviselők elmúlt háromévi munkájának eredményét az elnöki, elnökségi illetve ellenőrző és számviteli bizottsági munkára a következő ciklusban alkalmasnak ítélt tagtársainkra vonatkozó javaslatokkal, ajánlásokkal segítsék az előkészítő munkát.


Augusztus 22-24. között Kaposváron rendeztük a XXIII. Országos Főépítészi Konferenciát. A Magyar Urbanisztikai Társaság elnökének köszöntőbeszédét alább közöljük.  


  Következő