2020.01
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Hírek 2011.Lezárult a Magyarországi Falumegújítási Díj - 2011. II., országos bírálati fordulója is.
A pályázati kiírásban meghirdetett falumegújítási díjak mellett kiosztásra kerülnek a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának és a Magyar Építőművészek Szövetségének különdíjai is. Ezek mellett, még további díjak is várhatók.

A miniszteri rendelettel szabályozott Ybl Miklós-díj a kiemelkedő egyéni építészeti alkotó tevékenység elismeréséül adományozható legrangosabb építészeti kitüntetés. Átadása március 15-e megünnepléséhez kapcsolódik. Évente legfeljebb öt díj adományozható. A díj nem osztható meg több személy között. A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló oklevél és pénzjutalom jár, amelyet az Ybl Miklós-díj Előkészítő Bizottság javaslata alapján dr. Pintér Sándor belügyminiszter adományoz.
Benyújtási határidő:  2012. január 3. kedd, 14:00 óra

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága - mint a műemlékvédelem legnagyobb nemzetközi civil szervezetének magyar tagja - a nemzetközi célkitűzésekkel összhangban folyamatosan azon fáradozik, hogy a társadalom minden tagjának és szervezetének figyelmét felhívja az építészeti és kulturális örökség valamennyi elemének folyamatos és szakszerű gondozására megőrzésük és tovább örökítésük érdekében. Ezért az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága minden évben ICOMOS-díjjal tünteti ki az általa legjobbnak ítélt műemlék helyreállításokat.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága minden évben Műemlékvédelmi Citrom-díjjal illeti az általa legkevésbé sikeresnek, leginkább elhibázottnak ítélt műemlék helyreállításokat.

Pécsett, 2011. október végén került sor mintegy 130 szakértő részvételével Pécsett, a nemrégen átadott Bóbita Bábszínházban a XVII. Országos Urbanisztikai Konferenciára, amelyet MaHolnap Urbanisztika címmel - a korábbiakhoz hasonlóan - az idén is a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) szervezett.
A település- és területi tervezés jövőjét, szükséges módszertani változtatásait megvitató konferencia megnyitó előadását dr. Cséfalvay Zoltán államtitkár tartotta, őt követően a Belügyminisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium vezető munkatársai számoltak be az tárcájuknak a települések, térségek tervezésének fejlesztésével kapcsolatos munkájáról, és ismertető hangzott el az EU-támogatások rendszerének az Európa 2020 programhoz csatlakozóan az EU egészére vonatkozó átalakítási terveiről is.

BeMUTató - A Magyar Urbanisztikai Társaság életéből
ElőreMUTató - A MUT tervezett programjai
A MUT vezetőségének tevékenységéről
Pályázatok, felhívások, Szakmai sikerek - díjak, elismerések, Programajánló, Könyvajánló, Sajtószemle - Egy hónap az urbanisztika világában, Állásbörze
A LETÖLTÉSHEZ KATTINTSON A CÍMRE!

A MUT Falutagozata támogatja a Magyar Faluszövetség nevében, Szabó Gellért elnökúr által összeállított "Még nem késő" című kiáltványban megfogalmazott értékmentő törekvéseket, és kész a maga eszközeivel részt venni a megfogalmazott törekvések szakmai vitáiban, amíg nem késő.....
A kiáltvány a címre kattintva tölthető le.

A MUT nemzetközi szervezetének, az ECTP-CEU hírlevele.

Miből fizessük ki a középületek fűtésszámláját?
Mi történt a vadonatúj útburkolattal a télen?
Hogyan takarékoskodjunk a városháza villanyszámláján?
Hogyan tehetjük népszerűbbé a városi buszokat?
Miért használják szívesen az emberek az egyik városi parkot, míg a másikat elkerülik?
Hogyan védekezzünk a hirtelen esőzésekkel szemben?
Mire jó a klímastratégia?

  Következő