2019.01.24. 15:00

Smart megoldások Győr MJV Önkormányzatnál a fejlesztések és városüzemeltetés területén

A Magyar Urbanisztikai Társaság Győr-Moson-Sopron megyei csoportjának és az MTA KRTK RKI Nyugat-magyarországi Tudományos Osztály soron következő Smart City rendezvénysorozatának beszélgetéssel egybekötött előadása
Részletek »
2019.01.25. 15:00

VÁTI-találkozó

"A VÁTI nem munkahely volt, hanem életforma": a 2014-ben megszüntetett szellemi műhelyre emlékeznek.
Részletek »
2019.02.05. 16:00

A Környezetesztétikai Tagozat összejövetele: Sopron Várkerület revitalizációs folyamata

A Magyar Urbanisztikai Társaság Környezetesztétikai Tagozata beszélgetés-sorozatot szervez „Megújult köztereink funkcióváltásával kapcsolatos tapasztalatok” témakörben, amelyre tisztelettel meghívja Önt.
Részletek »
2019.02.12. 15:00

MUT Diplomadíj 2018 - Díjátadó Kamarakonferencia

A Magyar Urbanisztikai Társaság minden évben kiosztja diplomadíjait. Kamarakonferenciánkon az idei díjazottak munkáit mutatjuk be.
Részletek »
2019.02.15. 09:30

Konferencia a Hegyvidéken

A Magyar Urbanisztikai Társaság a kiemelkedő városfejlesztési tevékenységért járó Hild-díjat 2018-ban a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzatnak adományozta. Ennek kapcsán a Hegyvidéki Önkormányzat a Magyar Urbanisztikai Társasággal együttműködve hivatalos díjátadóval egybekötött konferenciát szervez.
Részletek »
2019.02.20.

Cityregion governance and suburbanization - nemzetközi szeminárium

A torontói Yorki Egyetem professzora, Roger Keil érkezik Magyarországra, hogy a szuburbanizáció hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatási eredményeiről beszámoljon egy előadás, majd az azt követő workshop keretén belül.
Részletek »
2019.02.26.

A településfejlesztés irányai - szakmai program

A MUT workshopot szervez a szakmabeliek részére a településfejlesztés új irányaival kapcsolatosan.
Részletek »
2019.03.02. 10:00

Ferencvárosi séta - A IX. kerület urbanista szemmel

Másfél-két órás barangolásra várjuk az érdeklődőket: a sétán mesélünk a kerület városfejlesztési koncepciójáról, a projektek tervezésének és kivitelezésének körülményeiről.
Részletek »

Hírek 2012.


Elköltözik eddigi székhelyéről a Budapesti Városvédő Egyesület, értékes kiadványainak raktárkészletéből limitált példányszámban kínál fel könyvritkaságokat a Budapest, a város öröksége iránt érdeklő városszerető közönségnek. Nyitva március 5-én, hétfőtől március 23-án, péntekig, hétköznapokon 11 és 17 óra között.

Szeretné, hogy a településükön a már befejezett beruházási projekt a széles szakmai kör számára bemutatásra kerüljön, vagy akár 'megmérettessen'?
Nevezzen be Ön is az Urb:Icon kiállítás PROJEKTPÁLYÁZATÁRA!
Hagyományteremtő szándékkal szeretnénk életre hívni 2012-ben első alkalommal az Urb:Icon Projektpályázatot, melynek a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt nyertesét NAGYDÍJJAL jutalmazzák.
A pályázatra az alábbi fő kategóriákban várjuk az önkormányzatok
jelentkezését: - városmegújítás, - falumegújítás, - környezetvédelem, környezetgazdálkodás.
A pályázatok beküldése határideje: 2012. március 14.

A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület meghirdeti a Köztérmegújítási Nívódíj 2012.pályázatot
A Nívódíjat az arra érdemesnek talált megújult közterek nyilvános pályázat keretében nyerhetik el. A pályázatra benevezhetők az adott település arculatát befolyásoló, 2005. évtől kezdődően megvalósult, új illetve értéknövelő módon rehabilitált, elsősorban központi vagy alközponti jelentőségű közterek, közparkok, sétálóutcák, üzletutcák.
Beadási határidő: 2012. március 9. 12 óra

A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) 2012-ben 33. alkalommal adományoz települési Hild János-díjat, a település céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai településfejlesztés terén kimagasló eredményeket elért önkormányzatoknak. Pályázatot nyújthat be minden olyan önkormányzat, amelyik hosszabb ideje - legalább nyolc éve - dokumentáltan tudatos, célszerű stratégia alapján tervezi és valósítja meg fejlesztéseit, saját fenntartható fejlődéséhez alkalmazva az urbanisztika eszköztárának széles körét.
Beadási határidő:2012. március 9. 12 óráig

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) információs pultot működtet Európa legnagyobb ingatlanbefektetési vásárán, a 2012. március 6-9. között a franciaországi Cannes-ben megrendezendő MIPIM-en, és ezen ingyenes lehetőséget biztosít az érdeklődő önkormányzatok számára arra, hogy kinyomtatott, vagy digitális formában lévő projektinformációikat eljuttassák az érdeklődő befektetőknek, ingatlanfejlesztőknek.
A bemutatandó anyagot 2012. február 28-án 16.00 óráig beérkezően kell eljuttatni.

2012-ben ismét lesz Budapesten Urbitális Majális, mely tartalmas kulturális és szakmai rendezvényekkel várja május 1 és 31 között az érdeklődőket.
Az események idén is egy központi gondolat köré szerveződnek: Budapest jövőjének meghatározó hajtóereje, a kultúra, a kreativitás és innováció. Az idei évben tehát a kreativitásé, a kultúráé és a design-né a főszerep, ezért az Urbitális Majális célja és témája a kreatív és kulturális gazdaság fontosságára hívja fel a figyelmet.
A jelentkezési lap benyújtásának határideje: 2012. február 22.

Monor Város Önkormányzata nyílt, anonim pályázatot ír ki a KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0013 jelű, Monor integrált városközpont-fejlesztése című projekt keretében köztéri műalkotások - "PUBLIC ART" létrehozására. A pályázat benyújtásának határideje 2012. február 23. 16.00 óra.
A megvalósításra kiválasztott mű/műegyüttes elhelyezésének várható legkorábbi időpontja: 2012. szeptember 15.

A linkekre kattintva letölthetik a 2012. február 22-én megrendezett "KIS REZSI - NAGY JÖVŐ - Az energiatudatos és költséghatékony városfejlesztés kérdései az EnSURE projekt tükrében" című konferencián elhangzott előadások anyagait pdf formátumban!

Az URBACT olyan tapasztalatcserét és tanulást támogató program, mely az európai fenntartható városfejlesztést segíti. A program képessé teszi a városokat arra, hogy a főbb városi kihívásokra közösen megoldásokat dolgozzanak ki és az egyre komplexebb társadalmi változásokkal szembesülő városok központi szerepét megerősítse. Az URBACT segíti a városokat abban, hogy olyan új és fenntartható gyakorlati megoldásokat alakítsanak ki, melyek integrálják a gazdasági, társadalmi és környezeti dimenziót. Az URBACT lehetővé teszi a városok számára, hogy Európa-szerte megosszák a legjobb gyakorlati példákat és tapasztalatokat minden várospolitikában érintett szakemberrel. Az URBACT 300 várost, 29 országot és 5000 aktív résztvevőt jelent. Az URBACT II. program harmadik pályázati kiírására 2012. március 15-ig adhatják be pályázatukat. 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatástudományi Kara és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. pályázatot hirdet ,,Az év önkormányzati vagyongazdálkodója 2011'' cím elnyerésére.
A pályázat nyílt, azon olyan személyek vehetnek részt közvetlenül vagy közvetetten - tehát mások általi ajánlás alapján -, akik 2011-ben a legtöbbet tették az önkormányzati vagyongazdálkodás, -vagyonkezelés, -portfóliómenedzsment elmélete és gyakorlata terén.
A benyújtási határidő: 2012. február 15., 24:00
A díj ünnepélyes átadására a III. Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencián kerül sor. (Budapest, 2012. március 1-2., http://www.vagyongazdalkodas.hu)

Előző Következő