2019.12
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Hírek 2010.


A Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Belügyminisztérium által létrehozott Európai Táj Egyezmény Nemzeti Koordinációs Bizottság pályázatot ír ki az Európa Tanács Táj Díjára történő felterjesztésre. A pályázat a Firenzében, 2000. október 20-án kelt Európai Táj Egyezmény 11. cikkével és az Európa Tanács Táj Díját meghatározó szabályokról szóló CM/Res(2008)3 határozattal összhangban kerül kiírásra. Célja, hogy a nemzetközi megmérettetésben az arra legérdemesebb és legesélyesebb pályázat vehessen részt.
A pályázatok beadásának határideje: 2010. október 15.

Szabó Gyöngyvér "Pestlőrinc városközpont  közparkjainak rehabilitációs szabadtér-építészeti terve" című munkájával a Táj- és Kertépítész tagozat, Szerdahelyi-Németh Klára "Budafok-Belváros és a Duna kapcsolatának vissszaállítása" című munkájáva a Terület- és Településrendezési tagozat Diplomadíját kapta meg.
Szívből gratulálunk a díjazottjainknak!

Mindazoknak, akik aktív főépítészként gyakorlati, elméleti ismereteiket kívánják bővíteni, akik elhivatott főépítésszé szeretnének válni településük táji- és épített környezetének szolgálatában, valamint akik szívesen lennének egy színvonalas szakmai, baráti szellemi közösség tagjai.
Jelentkezési határidő: 2011. január 10.

Az EUROPAN Magyarország Titkársága pályázatot hirdet települési önkormányzatoknak és fejlesztési társaságoknak az EUROPAN 11 Nemzetközi Építészeti és Városépítészeti Tervpályázaton való részvételre helyszín és tervezési feladat biztosításával!
A francia alapítású, de mára európai szintűvé fejlődött, kétévente megrendezett EUROPAN nemzetközi tervpályázati rendszer célja az, hogy egy európai szintű hálózaton keresztül segítsen az önkormányzatoknak abban, hogy a legbonyolultabb helyszínekre friss és előremutató, az adott helyzetet legjobban megoldó tervek szülessenek, és kerülhessenek a megvalósításra.
A pályázat beadási határideje: 2010. szeptember 30.

Városi stratégiák a válság idején: Az URBACT városokban kidolgozott intézkedésekről szóló felmérése a városok magas reakcióképességét bizonyítja
Riport: Hogyan hozott létre a cseh Brno városa sikeres együttműködést a környező településekkel
Jegyezze meg az URBACT éves konferencia dátumát: 2010. nov. 30 - dec. 1.


Mivel az elmúlt időszakban egyre több olyan terv látott napvilágot, amelyben a tervezők, vagy más megnyilvánulók a kortárs építészeti minőségre, új értékek teremtésének igényére, a kor szellemének megjelenítésére, vagy más homályos, tisztázatlan tartalmú elvont fogalomra hivatkozással kívánnak lebontani, jelentősen megváltoztatni, vagy eltüntetni a korábbi korok által ránk hagyott, a széles közvélemény szemében értéknek számító épületeket, környezeti elemeket, a MUT Elnöksége fel kíván lépni az ilyen tervekkel, illetve az azokat támogató építészeti-építési gyakorlattal szemben.

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata ötletpályázatot hirdet az Üllői út környezetének revitalizációjára. A pályázat szakmai tartalmát a REevolutio Kft. koordinálásával a Budapest XVIII. kerület Főépítészi iroda és munkatársai, külső szakértők bevonásával dolgozta ki. Meghosszabított beküldési határidő: 2010. október 22. péntek 24.00 óráig


"Mint a települések és tájak, de a települési tájak fejlesztési és rendezési tervezési feladatainak oktatásával és kutatásával foglalkozó egyetemi tanszék felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tervezett beruházás olyan káros - a hely szellemiségének, és ezzel Budapest egyediségének rombolásával járó - folyamatokat indukálhat, amelyek megakadályozása egyértelműen közérdek."

A Magyar Urbanisztikai Társaság és a HUNGAROPARK  együttműködésének eredményeképp kialakult az igény egy olyan SZAKMAI KIADVÁNY létrehozására, amelynek a segítségével a főépítészek, építésztervező irodák, közlekedésmérnökök, projektfejlesztők és egyéb szakmai szereplők magasabb minőségű, az ügyfelek által jobban használható parkolási létesítményeket tervezhetnek, fejleszthetnek.
Jelentkezési határidő: 2010. szeptember 10.

Nem találsz parkolóhelyet? Nem várja be a HÉV a metrót? Megint lekésted az előadást mert dugóba kerültél? Elvesztél a bürokrácia útvesztőjében? Most itt a lehetőség, hogy megmutasd, te hogyan változtatnál a dolgokon! Csak egy rövid videót kell készítened, cserébe pedig értékes díjakat nyerhetsz!
A verseny időtartama: 2010. augusztus 2. - 2010. szeptember 19.
A versenybe ezen idő alatt bármikor be lehet kapcsolódni.

http://www.facebook.com/IBMMagyarorszag 

Előző Következő