2019.02.20. 14:00

Cityregion Governance and Suburbanization - Konferencia Roger Keil professzorral

2019. február 20-án a kanadai York Egyetem (Toronto) széles körben elismert professzora, Roger Keil érkezik Magyarországra, hogy a szuburbanizáció hatásaival foglalkozó nemzetközi kutatási eredményeiről beszámoljon egy előadás, majd az azt követő workshop keretén belül.
Részletek »
2019.02.26. 13:30

MUT Megyei tervezés műhelymunka

A MUT február 26-án, kedden délután 14 órai kezdettel műhelymunkát hirdet a megyei területrendezési tervekről.
Részletek »
2019.03.07.

Safecity nemzetközi konferencia - A tudatos tér és környezetalakítás szerepe a bűnmegelőzésben

A konferencia két részben tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés megközelítéseit és lehetőségeit. Az első napon rangos hazai és nemzetközi szakemberek előadásaiból nyernek tájékoztatást a résztvevők. Az előadások a biztonságos települések, a gyerekbarát városok és az egyetemi képzések és kutatások témakörök köré szerveződnek. A második napon interaktív, gyakorlatorientált workshopokon nyújtanak lehetőséget a szakmai témák és ismeretek elmélyítésére.
Részletek »
Meghívó a Lechner TK vezetett sétájára
2018.11.29 17:00
Tisztelt Magyar Urbanisztikai Társaság!
 
Szeretettel meghívjuk Önöket a Lechner Tudásközpont vezetett sétájára, melynek során az érdeklődők bepillanthatnak az egykori dohánygyár épületének rejtett zugaiba, láthatják a sokféle tárolási, raktározási módszert, betekinthetnek különleges tervdokumentumokba, megismerhetik gyűjteményeit, raktárterületét és szolgáltatásait.
 
Időpont: 2018. november 29., 17:00
 
Az egyórásra tervezett tervtári séta során gyalogosan megtekintjük a több emeletnyi raktárrészt, de lehetőség adódik a szintek között a napi munkavégzés során is folyamatosan használt és karbantartott, eredeti ipari lifteket is kipróbálni. Ezen az alkalmon bárki velünk tarthat a Lechner gyűjteményeit, raktárterületét és az érdeklődők által igénybe vehető lehetőségeket bemutató egyórás bejáráson. 
 
További információt az esemény Facebook oldalán található, a tervtárról és az azt gondozó Dokumentációs Központról pedig a Lechner Tudásközpont weboldalán olvasható bővebb információ.
 
A sétán való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kommunikacio@lechnerkozpont.hu címen lehetséges.