Interpret Europe Konferencia - Heritage and Identity (Örökség és identitás)
2018.03.23 - 2018.03.26 Interpret Europe Konferencia - Heritage and Identity (Örökség és identitás) 

2018. március 23-26.

 

Fő helyszín: Jurisics-vár, Kőszeg

Szervezők

Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME)

Interpret Europe

Institute of Advanced Studies Kőszeg (iASK)

Web: http://www.interpreteuropeconference.net

 

Az Interpret Europe nemzetközi hálózat idei konferenciája „Örökség és identitás” címmel kerül megrendezésre Kőszegen. A kulturális és természeti örökség bemutatásával foglalkozó szakmák meghatározó nemzetközi fóruma soha nem volt még annyira könnyen elérhető a magyar közönség számára, mint most.

Az esemény szervezési jogának elnyerésével 2018-ban elsőként hívhatja magyar tag - a Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME) - „hazai pályára” a nemzetközi szakmát, a magyarországi résztvevők számára a korábbiaknál lényegesen kedvezőbb részvételi feltételekkel.

Az early bird jelentkezési határidő február 15-én lezárult, eddig több mint 30 országból közel 150 szakember regisztrált a konferenciára. Remek lehetőség nyílik ezáltal a hazai résztvevők számára, hogy nemzetközi kapcsolataikat bővítsék. 

A rendezvény programját 85 előadás, prezentáció és workshop, valamint tucatnyi szakmai túra gazdagítja, amely olyan kiemelkedő örökségi helyszínek megismerésére és közös elemzésére ad lehetőséget, mint a Fertő / Neusiedlersee kultúrtáj világörökségi terület, a szombathelyi Iseum, a Pannonhalmi Bencés Apátság, Fertő-környéki tájházak és a Vasfüggöny határ menti emlékhelyei.

Szeretnénk elősegíteni, hogy a konferencia minél több diák és pályakezdő számára hozzáférhető legyen, ezért számukra ösztöndíj-lehetőséget hirdetünk.

Az ösztöndíj kedvezményes napidíjas részvételre ad lehetőséget, melynek összege 50 € (15 500 Ft). A napidíj magában foglalja a szakmai programokon és túrákon való részvétel költségeit, valamint napi két étkezést. 


Ingyenes részvételi lehetőséget azoknak tudunk biztosítani, akik vállalják, hogy aktívan részt vesznek a konferencia kommunikációjában és dokumentációjában (blogolás, sajtó, fotó- ill. videódokumentáció, esetleg szövegfordítás). Pályázhatnak jelenleg felsőoktatásban tanulók, vagy legfeljebb öt éve végzett szakemberek rövid CV-vel és a motivációjuk rövid megjelölésével.


Határidő: 2018. március 9. 


Az pályázókat március 12-ig értesítjük az eredményről. A jelentkezéseket az iecon18@heritagemanager.hu emailcímre várjuk. A konferencia részletes programja a http://www.interpreteuropeconference.net/programme oldalon olvasható.
A konferencia társszervezői a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete Kőszeg (Institute of Advanced Studies Kőszeg / iASK), ) valamint Kőszeg Város Önkormányzata.


Bővebb információ

 

Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME)
Berecz Zsuzsa, KÖME, kommunikációs munkatárs
Email: zsuzsa@heritagemanager.hu
+ 36 70 235 0767

 

Bőczén Árpád, KÖME, konferencia menedzser
Email: arpad.boczen@interpreteuropeconference.net